دیزایناتون (ماراتون دیزاین) چیست؟
در دیزایناتون، کودکان (8 تا 12 ساله) گرد هم میآیند تا با مسائل و چالشهایی که برایشان مهم است، مقابله کنند. بچهها با هم، …
- برای تصور و توسعهی ایدههای خلاقانه همکاری میکنند،
- از فناوریهای ساده برای ساخت نمونههای اولیه از راهکارهایشان استفاده میکنند،
- راهحلهای خود را به مخاطبان ارائه میدهند.
در طول رویدادهای دیزایناتون، کودکان از طریق یک فرآیند تجربی 7 مرحلهای هدایت میشوند، که از نظر موضوعی با یک چالش جهانی بزرگ مانند کمبود آب، فقر، جنگلزدایی یا مصرف زیاد پلاستیک مرتبط است.
رویدادهای دیزایناتون چگونه کار میکند؟
در طول این رویدادها، کودکان با هدایت مربیان تلاش میکنند روی یک چالش جهانی بزرگ مانند کمبود آب، فقر، جنگلزدایی یا مصرف زیاد پلاستیک متمرکز شده و در قالب یک کار تیمی و طی یک فرآیند تجربی 7 مرحلهای، تلاش میکنند راهکارهایی برای این چالشها ارائه دهند.
نتایج مورد انتظار
بسیاری از کودکان با شرکت در رویداد دیزایناتون، امکانات نامحدودی را برای خود و جهان کشف میکنند. از طریق این رویداد، کودکان …
- مهارتهای قرن بیست و یکم، یعنی تفکر خلاق، همکاری و شهروندی جهانی را کسب میکنند،
- با کار عملی با فنآوریهای جدید، یک ذهنیت چابک ایجاد میکنند،
- ارائه به مخاطب را در یک محیط حمایتی تمرین میکنند،
- احساس کنشگری و مسئولیت میکنند تا در مورد مسائلی که برایشان مهم است، اقدام کنند!
اهداف یادگیری
متدولوژی تجربهگرا و محتوای آموزشی که توسط معلمان و تسهیلگران آموزشدیده ارائه میشود، در راستای دستیابی به اهداف یادگیری تعریفشده توسط «چارچوب آینده آموزش OECD 2030»، «اهداف آموزشی یونسکو در راستای اهداف توسعهی پایدار (SDGs)» و «گزارش آینده شغل از مجمع جهانی اقتصاد» است.

چالش
از آنجایی که اکنون ما خود را در دنیایی مییابیم که به طور فزایندهای پیچیده و نابرابر است و با تنوعی از چالش نظیر کووید19 و چالشهای اقلیمی مواجه هستیم، توانایی تفکر خلاقانه، حل مسائل پیچیده و کمک به پایداری جهانی به مهارتهای ضروری برای همه تبدیل شده است. اکثریت کودکان هرگز این فرصت را پیدا نمیکنند که این تواناییها را در یک محیط آموزشی رسمی بهدست آورند.
تحقیقات انجام شده توسط یونیسف در سال 2017 نشان داده است که کودکان به شدت نگران چالشهای جهانی هستند و معتقدند که بزرگسالان به اندازهی کافی در مورد مسائل اقلیمی و اجتماعی اقدام نمیکنند.
رؤیای ما
چه میشود اگر بتوانیم همهی کودکان را قادر به توسعهی ظرفیتهایشان برای مقابلهی خلاقانه با مسائل و چالشهای جهانی کنیم؟ چه میشود اگر بچهها را تغییردهنده یا تغییر آفرین (Changemaker)، فعال، دانشمند یا مخترع ببینیم؟ اگر به هر کودک راهی برای رشد این تواناییها پیشنهاد شود چه؟
هدف نهایی ما این است کودکان را قادر سازیم تا تغییردهندگان و سازندگان دنیایی بهتر باشند و جامعه نیز به نوبهی خود آنها را در طراحی مشترک آینده مشارکت دهد.
با تجربهی روش دیزایناتون، بسیاری از کودکان متوجه میشوند که فرصتهای ممکن نامحدودی پیشِ روی شان است و به معنای واقعی میتوانند فراتر از مرزهایشان فکر کنند. این روش بر ایجاد تواناییهای درونی همهی کودکان، صرفنظر از جنسیت، نژاد، سطح مهارت یا موقعیت یادگیریشان تمرکز دارد. بچهها با اهداف توسعهی پایدار آشنا میشوند و مهارتهای قرن 21 را برای مشارکت در توسعهی راهحلهای جدید، استفاده از فناوریهای نوین و انجام اقدام، در خودشان توسعه میدهند. ما بر این باوریم که همهی کودکان میتوانند و میخواهند در شکلدهی به یک دنیای بهتر مشارکت داشته باشند.
ما متعهد به آیندهای پایدار هستیم و به اهمیت یادگیری مشارکتی کودکان و جوانان و بازنمایی آنها از طریق شنیدهشدن و شناختهشدن صدایشان معتقدیم و میخواهیم جوانان را تشویق کنیم تا اقدام کنند.